pinot noir
Predstavujeme Vám našu prvotinu Pinot Noir ročník 2022 alias v našich končinách Rulandské Modré. Hrozno pochádza z vinohradu obce Dubník.
Maceroval v kvevri na šupkách približne 4 týždne vo dvoch kvevrách súčasne. Po ukončení kvasného procesu sme prečerpali celý obsah aj so šupkami do jednej spoločnej kvevri. Následne sme kvevri úplne uzavreli a otvorili sme ju až o 5 mesiacov. Fľašovanie prebehlo gravitačne, bez pridania síry.
Cena 20 EUR
Vyberáme z odborného hodnotenia:
„Víno krásne vykvasené úplne do sucha s vysokým obsahom alkoholu, a na ročník nezvyčajne vyšším obsahom celkových kyselín.
Opisované vlastnosti predestinujú toto víno na možnosť, že ostane naďalej zdravé, a proces starnutia bude viacročný aj napriek tomu, nebolo ošetrené oxidom siričitým. Pri zbere hrozno malo cukornatosť 23° a výsledkom je suché víno s obsahom 13,7% alc.“
Cabernet Sauvignon
Predstavujeme Cabernet Sauvignon ročník 2022. Mušt mal pri zbere 24° cukornatosť. Po 6 týždňovej macerácii na šupkách, sme kvevri doplnili z inej kvevri, uzavreli a nechali sme víno so šupkami zrieť ďalších 7 mesiacov. Vzniklo krásne ľahké víno, ktoré vykvasilo úplne do sucha s alkoholom 13,5 % .
Časť vína sme nafľašovali a zvyšné ešte zreje v kvevri.
Cena 20 EUR
Odborné hodnotenie.
„Víno krásne vykvasené do sucha s dostatočnými kyselinami. S vysokým obsahom alkoholu, polyfenolov, farbív a prirodzeného tanínu, ktorý prekvapivo úspešne zabezpečujú stabilitu aj napriek absencii exogénneho oxidu siričitého. Hodnota obsahu prchavých kyselín nepresahuje hodnotu prchaviek červených vín vyrobených klasickou , bežnou technológiou. Je to víno mohutné s vysokým extraktom, v chuti aj vo vôni intenzívne s tónmi sušeného ovocia, oxidatívnym, voskovým charakterom. S potenciálom zrenia.“
Tramín červený
Predstavujeme Vám Tramín červený z ročníka 2023. Víno prekvasilo krásne do sucha . Alc.13,5%. Extrémne vysoká hodnota extraktu.
Cena 20 EUR
Pridáme hodnotenie pán Szépa.
„Kvalitné suché víno tmavo jantárovej farby, tiež bez obsahu exogénneho oxidu siričitého, olejovitou štruktúrou, na biele vína veľmi vysokým bezcukorným extraktom. Vôňou pripomína med, karamel, včelí vosk, jadrové ovocie ktoré sa prejavujú aj v bohatej, komlpexnej chuti popri jemných kyselinách. Rozhodne prevládajú karamelizované tóny. Víno zásluhou vysokého extraktu je na konci extrémne dlhé. Je viac ako pravdepodobné, že vysoký obsah alkoholu, a tanínu – zaručujúce stabilitu – predurčujú toto víno aj na dlhodobú archiváciu.
Aj napriek oxidatívneho a robustného štýlu, toto víno doporučujeme skôr k slávnostným udalostiam, ako na každodennú konzumáciu.“